Digitaal dossier = Carenzorgt

 

Digitaal dossier = Caren

Graag geven wij u toegang tot het dossier van uw kind of jezelf. Wanneer u in zorg komt bij Prolis wordt er een dossier aangemaakt in ons digitale zorgsysteem. In dit zorgsysteem leggen wij allerlei zaken vast. Het helpt ons de zorg zo goed mogelijk voor jullie te organiseren. Wij vinden het daarom belangrijk dat jullie met ons mee kunnen lezen.

Meelezen in uw dossier kan via de digitale gezondheidsomgeving genaamd Caren. Wilt u meer weten of heeft u vragen hoe het werkt bekijk dan: Caren (carenzorgt.nl)

Toegankelijkheid

Het dossier altijd en overal toegankelijk.

Als het zorgtraject bij ons stopt blijft het dossier nog een jaar voor u toegankelijk. Wilt u daarna in uw dossier kijken dan kunt u altijd met ons contact opnemen.

Meer weten of problemen?

Wilt u meer weten of ervaart problemen in het inloggen kijk dan op Caren (carenzorgt.nl) voor meer informatie. 

Toestemming voor een zorgtraject door ouders

Ouders hebben in de meeste gevallen het gezamenlijke gezag over hun kind(eren). Dat betekent dat beide ouders gelijke rechten hebben.

In geval van echtscheiding wordt een kind vaak door één van de ouders aangemeld. In dat geval hebt u als ouder die zorg vraagt voor uw kind (tot 16 jaar), de plicht om de andere ouder hierover te informeren, zodanig dat deze schriftelijk zijn/haar instemming vastlegt in het toestemmingsformulier voor begeleiding, diagnostiek en behandeling. Dit formulier wordt opgeslagen in het dossier van uw kind.

Kinderen tot 12 jaar

De ouders hebben recht op inzage in de informatie van het zorgdossier van hun kind die betrekking heeft op het kind. Inzage gebeurt samen met een van onze medewerkers, die dan meteen uitleg kan  geven over de informatie. Wanneer inzage niet in het belang van het kind is, mag de professional de inzage weigeren. De professional mag kinderen onder de 12 jaar niet zelf inzage verlenen. Wel kunnen de ouders de informatie uit het dossier in hun bijzijn aan hun kind laten lezen.

 

Jongeren van 12 tot 16 jaar

Zowel de jongere als de ouder kunnen inzage krijgen in de informatie in het zorg dossier. Zij kunnen een kopie krijgen van (een gedeelte van) de informatie in het dossier. De jongere kan met zwaarwegende argumenten bezwaar maken tegen inzage door (één van) de ouders. Wij zullen echter in alle gevallen proberen de ouders actief te betrekken in de informatievoorziening mits de context dit toelaat. De professional draagt er dan zorg voor dat een eventueel bezwaar wordt vastgelegd in het dossier. 

Vanaf 16 jaar

De jongere kan zelf inzage in de informatie in het dossier vragen. Hij kan ook een kopie van (een gedeelte van) de informatie in het dossier krijgen. De ouders hebben geen recht dit dossier in te zien, tenzij de jongere hiermee instemt. Zij hebben wel recht op inzage in (en eventueel een kopie daarvan) de informatie die zij zelf verstrekt hebben en is die vastgelegd in het dossier.