Prop Assertiviteitstraining

 

 

 

 

 

 

In een assertiviteitstraining leer je beter voor jezelf opkomen! Vind je het nog lastig om jouw mening te geven en volledig jouw

plek in te nemen? En ga je meningsverschillen of kritiek het liefst uit de weg? Dan kan een training je helpen.

Proptraining

PrOP staat voor Problemen, Omgeving en Persoonlijke stijl. Tijdens de eerste bijeenkomsten van de training staan we stil bij de problemen en de omgeving van de jongeren en de persoonlijke stijl die zij nu hanteren om deze zaken het hoofd te bieden. Het middenstuk van de training gaan we samen op zoek naar nieuwe manieren van omgaan met problemen en omgeving om zo de persoonlijke stijl effectiever te maken. Het laatste deel van de training staat vooral in het teken van terugvalpreventie, niet teruggrijpen op oud gedrag, maar juist het nieuw geleerde blijven toepassen.

Doel

Het verminderen van psychische klachten (somberheid, depressieklachten en spanningsklachten) door enerzijds de aanmaak van endorfine en serotonine tijdens het hardlopen en anderzijds lichaamsbewustwording, het behalen van doelen, omgang met grenzen en het sociale aspect.

 

Voor wie

Veel van de jongeren die wij tegenkomen missen een effectieve aanpak van problemen en situaties die zij tegenkomen in het dagelijks leven. De PrOP training maakt hen weerbaarder en leert hen situaties zelfstandig aan te pakken en op te lossen.

De Prop training onderscheid zich door de mogelijkheid om maatwerk te bieden voor kinderen/ jongeren die niet kunnen deelnemen aan het reguliere aanbod van trainingen op bijvoorbeeld scholen.

 

Leeftijd 8- 12 jaar en een groep van 12- 18 jaar.

Programma

Tijdens de eerste bijeenkomsten van de training staan we stil bij de problemen en de omgeving van de jongeren en de persoonlijke stijl die zij nu hanteren om deze zaken het hoofd te bieden. Het middenstuk van de training gaan we samen op zoek naar nieuwe manieren van omgaan met problemen en omgeving om zo de persoonlijke stijl effectiever te maken. Het laatste deel van de training staat vooral in het teken van terugvalpreventie, niet teruggrijpen op oud gedrag, maar juist het nieuw geleerde blijven toepassen.

De training word gegeven door professionals met een pedagogische- en psychomotorische achtergrond. We kiezen hiervoor om zowel verbaal als non-verbaal de kinderen te leren hoe om te gaan met hun weerbaarheid. Denk aan; het leren oefenen met voorbeeldzinnen als je iets niet wilt. Maar ook hoe let ik op mijn houding en ademhaling wanneer ik merk dat ik boos word.

De training omvat 10 bijeenkomsten van anderhalf uur.  Daarbij is er voorafgaand aan de training een ouderbijeenkomst om vragen te beantwoorden en te bespreken hoe de ouders hun kinderen gedurende dit traject kunnen ondersteunen bij het eigen maken van nieuw geleerde gedrag.

Waar

Prolis, Dominee Creutzbergweg 3, Nijmegen

Intakes

8 – 12 jaar: week van 29 september 

12- 18 jaar: week van 14 september

Groepssamenstelling

Jongeren per groep

Trainer(s) (agogisch en vaktherapeutisch)

Bijeenkomsten

Dag, data en tijd 8-12 jaar

 

Dag              Dinsdag

 

Data

29 september
06 oktober (plus ouderavond)
13 oktober
20 oktober (herfstvakantie)

27 oktober
03 november
10 november
17 november
24 november
01 december
08 december (plus ouderavond)

 

Tijd                15:45 – 17:15 uur

 

Dag, data en tijd 12-18 jaar

 

Dag              Maandag

 

Data

21 september 2020 (plus ouderavond) 

5 oktober 2020 

19 oktober 2020 (in der herfstvakantie gaat de proptraining door)

26 oktober 2020

2 november 2020

9 november 2020

16 november 2002

23 november 2020 

7 december 2020

14 december 2020 (plus ouderavond)

 

Tijd                15:45 – 17:15 uur

 

Meld je vandaag nog aan

U kunt zich zeer gemakkelijk via onze website aanmelden. Na uw aanmelding nemen we contact met u op voor het plannen van een vrijblijvend klikgesprek.

aanmelden