Hieronder het verhaal van een aantal jongeren die deelnemen aan het trainingshuis

‘Het trainingshuis is een goeie plek met mensen die aan hun dagritme en planning willen werken. Ook helpt het goed met sociale aspecten oefenen. Omdat het een kleine groep is krijg je genoeg individuele aandacht voor je leerdoelen die jezelf kunt bepalen en bijhouden. Verder word er in de middag samen een lunch gemaakt waarmee je ook veel nieuwe dingen leert.’ (R.)

‘Het Prolis trainingshuis helpt mij mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van zelfstandigheid en om te gaan met mijn autisme. Ook is het een rustige omgeving met chille jongeren en begeleiding.’ (V.)

‘Veel contact met mensen die mij kunnen helpen met de problemen die ik heb. Er zijn leuke activiteiten met de groep en er is leuke begeleiding.’ (I.)

‘Het trainingshuis heeft mij meer ritme en regelmaat gegeven in de week. Op de andere dagen had ik wel dingen te doen maar op de woensdag bijvoorbeeld nog niet. Door dan wel iets te doen te hebben breek je de week open en heb je er een laagdrempelige verplichting bij.’ (K).

Vanuit onze visie werken in de wijk, organiseren wij activiteiten voor en met wijkbewoners. Hieronder een impressie.

Met veel enthousiasme en tevredenheid vertel ik hier mijn ervaring als buurtgenoot van Prolis. Of anders gezegd wat mijn ervaring is met het samenwerken met een aantal  jongeren. Samen met een viertal jongeren van Prolis zijn we bezig met wat klussen in mijn tuin. Ik ben onder de indruk van het verantwoordelijkheidsgevoel dat zij hebben voor de taak die zij hebben aangenomen. Op een leuke, relaxte wijze werken wij samen om een en ander te bewerkstelligen in mijn tuin. De uren dat wij hebben afgesproken werken zij hard, en geven ze zichzelf amper tijd om iets te drinken. Het samenwerken onderling, met de begeleiding en met mij gaat goed en als vanzelf. Respect voor hen! Ook voor Klaartje die ik ervaar als dat ze naast hen staat en hen op een natuurlijk authentieke manier begeleid. Mooi!

En last but not least: Bedankt voor jullie hulp mannen!! Echt heel fijn!

Hartelijke groet, Jolande