In Mei 2017 kregen wij het advies van onze huisarts om contact op te nemen met Prolis. “Zij komen bij jullie thuis en het is voor jullie zoon ook prettiger/veiliger en kan hij in zijn eigen omgeving blijven”.  Onze zoon Steven (11) zat niet lekker in zijn vel. Prolis ging ons helpen om ‘Steven weer blij te maken’.

Na de eerste kennismaking met Wesley was er een goede klik met Steven. Ze hebben samen een leuke band opgebouwd. Zo hebben we (Wesley, Steven en wij (ouders)) samen gewerkt zodat Steven weer lekker in zijn vel kwam te zitten. Hierbij hielp het ons als ouders dat we weer positiever naar onze eigen zoon konden kijken.

We deden dit door gezamenlijk gesprekken te voeren over hoe het met Steven ging, waar hij en wij als ouders tegen aan liepen. Een van de punten was gezamenlijk structuur aanbrengen om te zorgen voor duidelijkheid. In de gesprekken werd ingespeeld op de actuele zaken die speelden rond Steven, maar altijd met het doel voor ogen dat Steven lekkerder in zijn vel komt te zitten.

Op een avond (na het eten wat Steven en Wesley samen hadden klaar gemaakt) kwam ik in gesprek met Wesley en vertelde ik wat wij als ouders/gezin de afgelopen 11 jaar hebben meegemaakt. Tijdens dit gesprek merkte ik dat ik dit niet voldoende verwerkt had. Door middel van een aantal gesprekken met Wesley kon ik de heftige situaties een plek geven. Dit maakt dat ik weer met meer plezier kan kijken naar van alles. Zo ook naar mijn zoon, wat een fantastisch kind is.