[av_section min_height=’custom’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=’http://prolis.nl/wp-content/uploads/Prolis-nieuwsflits-1-300×125.jpg’ attachment=’956′ attachment_size=’medium’ attach=’parallax’ position=’bottom center’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av_element_hidden_in_editor=’0′][/av_section]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Geachte lezer,

Graag brengen we u op de hoogte van de ontwikkelingen van Prolis middels deze nieuwsflits.

Trainingshuis;

Zoals u weet zijn wij per 1 Juli 2017 gestart met trainingshuis Prolis. Per 1 december gaan we naast de woensdagen ook alle dinsdagen een vol en gevarieerd programma aanbieden aan jongeren die thuis, op werk of op school vast lopen.

Dit kan komen door problemen als gevolg van een stress en angstklachten, moeite met sociale contacten, moeite met structureren van de dagen of de jongeren lopen tegen hun eigen beperkingen aan zoals adhd, autisme of scheefgroeiende persoonlijkheidsontwikkeling.

Wij bieden de jongeren een gestructureerd en activerend programma met sociale vaardigheden, weerbaarheidstraining maar ook modules sport en spel, koken en creatief bezig zijn. Middels de inzet van het trainingshuis trachten wij vanuit een veilige werkomgeving, jongeren weer zelfstandiger en zelfredzamer terug te laten keren in de maatschappij.

Gunning 

Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij één van de 58 gegunde partijen zijn die de komende 3 jaar zorg mag gaan leveren in de regio Nijmegen. Daarnaast hebben we ook contracten in de Regio Overbetuwe/Arnhem en de gemeente Wijchen.

Tevredenheid

Omdat wij het belang van aansluiten bij de hulpvraag hoog in het vaandel hebben, is een kritische blik van onze cliënten belangrijk. Wij vragen hen dan ook met regelmaat om anoniem mee te werken aan ons klanttevredenheidsonderzoek. De gemiddelde score van onze meting in november 2017 is 8.5. Met dit resultaat zijn wij dan ook als team Prolis erg tevreden.

Naast het intensief samenwerken met onze clienten vinden wij korte lijnen met onze verwijzers en netwerkpartners belangrijk. Omdat het ook hierbij goed is om feedback over te ontvangen nodigen wij u bij deze van harte uit om onze

Professional tevredenheid onderzoek in te vullen.

Wet passend onderwijs

De verbindingen tussen onderwijs en zorg lijken steeds beter vorm te krijgen. Toch blijft het de uitdaging in het belang van de leerling om met elkaar in gesprek te blijven over hoe gezamenlijk passend onderwijs aan te bieden. Waar houden de mogelijkheden binnen school op, of waar is er aanvullende begeleiding wenselijk in de thuissituatie. Mede hierom hebben wij afgelopen periode hele prettige gesprekken gevoerd met o.a. het samenwerkingsverband, flexcollege, NSG, SSGN en GGD.

Nieuw telefoonnummer

Om onze bereikbaarheid nog beter te organiseren hebben we ervoor gekozen om één nieuw nummer te gaan gebruiken. 085- 130 1242. Cliënten en collega’s kunnen ons nu nog beter 24 uur per dag bereiken.

Verwijsindex

Per 1 september zijn wij officieel aangesloten bij de verwijsindex. Hier vind u meer informatie over wat het precies inhoudt.

Met vriendelijke groet,

Team Prolis, Specialistische Ambulante Gezinsbegeleiding & Trainingshuis
[/av_textblock]
[/av_one_full]