Wi

Aanwezig in uw regio

Per oktober 2014 heeft Prolis heeft een (raam)contract met diverse gemeenten waaruit we uw zorg kunnen bekostigen. Zie onderaan de pagina in welke gemeenten we actief zijn.

Om een verwijzing/ beschikking te krijgen voor onze begeleiding kunt u hiervoor een afspraak maken met uw huisarts/ Praktijkondersteuner/ huidige behandelaar of Sociale wijkteam. U kunt ook eerst met ons contact opnemen en dan ondersteunen we u graag in uw aanvraag.

Jeugdwet (tot 18 jaar)

Prolis heeft onder de jeugdwet een contract met de gemeente voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. U hoeft als jeugdige geen eigen bijdrage te betalen en er komen hier geen andere kosten bij kijken.

WMO (vanaf 18 jaar)

Ook hebben wij via de WMO een contract met de gemeente voor jongeren die ouder zijn dan 18. Als u hier gebruik van wilt maken moet u een eigen bijdrage betalen. Hiervoor maakt het CAK berekening. Je kunt hierover meer informatie vinden op www.cak.nl of  www.nijmegen.nl. Wilt u de eigen bijdrage Wmo berekenen voor 2019? De eigen bijdrage voor de Wmo is in 2019 maximaal € 17,50 per 4 weken.

In de aanloop naar en tijdens het keukentafelgesprek heeft u recht op een onafhankelijke cliëntondersteuner. Wil u hier meer over weten klik hier.

PGB

Mocht u buiten de onze bestaande zorgregio wonen dan kan PGB een passende oplossing zijn voor u. Wilt u meer informatie over PGB neem dan contact op met uw plaatselijke Sociaal Wijkteam. Of bekijk de volgende website: www.pgb.nl 

Regio Centraal Gelderland

De Regio Centraal Gelderland bestaat uit de gemeenten: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

Regio Nijmegen

Regio Gemeente Nijmegen bestaat uit de gemeenten: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen.

Regio Cuijk

Regio Gemeente Cuijk bestaat uit de gemeenten: Afferden, Boxmeer en Cuijk.

Regio Noord Limburg

De Regio NoordLimburg bestaat uit de gemeenten: Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray.