Filmpjes

Hier hebben we een kleine selectie gemaakt van interessante en laagdrempelige filmpjes over de verschillende problemen waar kinderen en jongeren bij ons regelmatig mee te maken krijgen. Dit loopt uiteen van Autisme en ADHD naar Dyslexie, echtscheidingsproblemen en schizofrenie. Het zijn algemene filmpjes die u mogelijk kunnen helpen in uw verdere zoektocht naar meer informatie. Wilt u graag meer informatie over een bepaald onderwerp, laat het ons weten.Wij denken hierover graag met u mee. Nieuwsgierig geworden? kijk snel even.

Ook wijzen we u graag op de pagina handige site’s waar u specifieke website’s vindt met meer informatie over problemen en vragen.

Wat is Autisme

De zus van Einstein

De zus van Einstein is een filmpje over autisme voor kinderen van 10-14 jaar. Het filmpje is al wat ouder, maar geeft nog steeds op treffende wijze weer wat het voor een kind betekent om autisme te hebben.

Wat is ADHD?

Wat is Faalangst?

Wat is Stress

Wat is hoogbegaafdheid

Hoe is het om te leven met depressie

Wat is borderline

Als iemand een borderliner wordt genoemd, is dat meestal niet positief bedoeld. Want borderliners worden niet alleen gezien als onberekenbaar, maar ook als manipulatief en ga zo maar door. Maar klopt dit beeld wel? Wat is een borderline persoonlijkheidsstoornis en kun je ervanaf komen? In de aflevering over borderline maken we kennis met Robinne en Karlijn. Robinne is 18 jaar. Ze doet het eindexamenjaar van de havo. Sinds haar vijftiende wordt haar leven volledig beheerst door haar borderline persoonlijkheidsproblematiek. Voor Karlijn werd pas na een lange zoektocht duidelijk wat er precies met haar aan de hand was.

Wat is schizofrenie

De kracht van empathie

Hoe werkt verslaving

Wat is een licht verstandelijke beperking

Hoe werkt hokjes denken

Het is heel makkelijk om in hokjes te denken. Het is wij en zij, maar onder streep zijn we samen. Een 3 minuten durend filmpje dat laat zien dat iedereen gelijk is, ongeacht je achtergrond

Een mooie levensles

Spendeer je tijd en energie aan zaken die er toe doen. In dit filmpje zie je hoe je hierin keuze’s kunt maken

Echtscheiding, niet jou taak

‘Kinderen van gescheiden ouders moeten vaak lastige keuzes maken en doen er alles aan om de vrede te bewaren. Dit voelt als een zwaar takenpakket en leidt tot veel stress.’